Aankoopkeuringen - LMB

LMBouwadvies
Advies Bouwbegeleiding Calculaties
Ga naar de inhoud

Aankoopkeuringen

Bouwadvies

Aankoop onroerend goed:
U wilt een aankoop doen, een woonhuis of bedrijfspand. Een aankoopkeuring kan u voor veel verrassingen behoeden. Niet altijd is alles te zien maar met onze ervaring op dit gebied is de kans groot dat wij u kunnen behoeden voor een miskoop.

Een aankoopkeuring (ongeveer 2,5 uur) zal gedaan worden meestal in bijzijn van u en de verkopende makelaar. Mits u een aankoopmakelaar heeft zal die ook namens u aanwezig kunnen zijn. Gelet zal worden op uiterlijk en de onderhoudsstaat van gevels en kozijnen. Er zullen foto's gemaakt worden van essentiĆ«le punten. Alle toegankelijke ruimtes zullen worden geĆÆnspecteerd. Dat wil zeggen toegankelijkheid zonder gebruik van gereedschap.
De daken worden nagekeken indien fatsoenlijk bereikbaar anders er een inschatting gemaakt, uiteraard kunnen wij nader onderzoek doen met behulp van een Drone hiervoor gelden dan wel extra kosten uiteraard kunnen we een dakdekkersbedrijf inschakelen. Indien gevels scheurvorming vertonen zal mits niet duidelijk waarneembaar een funderingsonderzoek moeten plaatsvinden. Dit zal dan apart met u worden besproken.

Maken rapportage:
Na opnamen zal in overleg een rapport overhandigd worden waarin de geconstateerde gebreken vermeld staan. Een advies aangaande onderhoud voor de toekomst. Een inschatting van de te verwachte kosten zal zijn gebaseerd op ervaring maar zijn geen rechten aan te verbinden. Een en ander zal beknopt zijn uitgewerkt. Een uitgebreider advies zal meer tijd vergen en ook meer kosten met zich meebrengen.

Taxatie:
Er zal geen advies gegeven worden omtrent de prijsvorming, het betreft hier niet een taxatie. Hiervoor verwijzen wij u naar een plaatselijk makelaar.

Terug naar de inhoud