Funderingen en kelders - LMB

LMBouwadvies
Advies Bouwbegeleiding Calculaties
Ga naar de inhoud

Funderingen en kelders

Verbouwen

Funderingen:
Elk gebouw, brug of kadewal heeft een fundering nodig, afhankelijk van de ondergrond wordt bepaald wat voor fundering er zal worden of is toegepast.

Vrijwel altijd zal een zandlaag de basis zijn van de te maken fundering.  

Zo kan er ook rechtstreeks op het Zand worden gefundeerd, dat noemt men dan een fundering op staal. de uitdrukking impliceert misschien dat er met staal gefundeerd wordt maar dat is niet zo.

Funderingsherstel:
In veel gebieden van Nederland moeten funderingen op palen gemaakt worden. Het kan voorkomen dat juist daar waar houten palen zijn gebruikt problemen ontstaan. Herstel zou dan noodzakelijk kunnen worden. Het kan de redding voor uw onroerend goed zijn. Herstel betekent soms onder of naast de bestaande fundering een nieuwe fundering maken.

Soms kan dat ook in combinatie met het maken van een kelder uitgevoerd worden. Wat dan inhoud een grote uitbreiding van uw woongenot.

Voorbereiding:
Soms kom je verrassende zaken tegen, funderingsherstel is veelal niet exact in te schatten. Echter een zo goed mogelijke voorbereiding en overleg met constructeur moet zo veel als mogelijk verrassingen uitsluiten. Dus meerkosten. Ervaring is hierbij van groot belang.

Terug naar de inhoud